SELAMUN ALEYKÜM

SİTELERİMİZE GELDİNİZ HOŞNUTLUK VERDİNİZ RABBİMİZ KABUL ETSİN

22 Temmuz 2014 Salı

ALLAH cc YAR VE YARDIMCIN OLSUN GEÇMİŞ OLSUN.

Çocuğunu beklerken tutukladılar'
Salih Mirzabeyoğlu cezaevinden tahliye oldu.
    ALLAH cc YAR VE YARDIMCIN OLSUN      
                           GEÇMİŞ OLSUN.                       .


İslami Büyük Doğu Akıncıları Cephesi (İBDA-C) örgütünün lideri olarak yargılandığı davada "Anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışmak" suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Salih Mirzabeyoğlu cezaevinden tahliye oldu

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Salih Mirzabeyoğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. 28 Şubat postmodern darbe sürecinin sembol tutuklusu olan Mirzabeyoğlu'nun 16 yıllık gözaltı ve tutukluluğu, okulun önünde çocuğunu beklerken kollarına kelepçe takılması ile başlamıştı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Salih Mirzabeyoğlu olarak tanınan yazar Salih İzzet Erdiş hakkında yeniden yargılama kararı verdi. Mahkeme oy birliği ile Mirzbeyoğlu'nun tahliyesine karar verdi. Mahkeme yeniden yargılama kararını da görüşecek.

16 yıldır F tipi Cezaevinde

28 Şubat sürecinden sonra 1999'da tutuklanan ve 16 yıldır Bolu F Tipi Cezaevinde, ispatlanamayan İBDA-C adlı bir örgütün lideri olduğu gerekçesiyle müebbet hapis yatan Salih Mirzabeyoğlu, tahliye edildi.

Mirzabeyoğlu'nun avukatlarının geçtiğimiz ay yeniden yargılanması için yaptıkları başvuru kabul edildi. Davaya bakan avukatlar, Mirzabeyoğlu'nun 16 yıl boyunca hukuksuz bir şekilde mahkum edildiğini belirtmişlerdi.

'Çocuğunu beklerken tutukladılar'

48 yaşında tutuklanan Salih Mirzabeyoğlu, şuan 64 yaşında. Mirzabeyoğlu, tutuklandığı günü anlatırkan, Çocuğunun okuldan çıkmasını beklerken ellerine kelepçe takılarak gözaltına alındığını söylemişti.

Mirzabeyoğlu, 1999 yılında tutuklandı, 2001 yılında idama mahkum edildi. 'İslamî Büyük Doğu Akıncıları Cephesi İBDA/C örgüt lideri olmak' suçlamasıyla yargılanan Mirzabeyoğlu, o dönemde idam kalktığı için cezası müebbet hapsine çevrildi. İBDA-C adlı bir örgütün lideri olduğu ve örgütün hiçbir zaman ispatlanamayan silahlı eylemlerine liderlik ettiği iddiasından hüküm yiyen Mirzabeyoğlu, 16 yıldır Bolu F Tipi Cezaevinde yatıyordu.

http://yenisafak.com.tr/video-galeri/tahliye-edilen-mirzabeyoglu-tvnete-konustu/18899?utm_source=yenisafak-facebook&utm_medium=yenisafak-facebook&utm_campaign=yenisafak-facebook

'Mirzabeyoğlu'nu Fethullah Gülen tutuklattı' iddiası
Dün tahliye edilen Salih Mirzabeyoğlu'yla ilgili Gülen cemaatinin eski üyesi Latif Erdoğan, 'Fethullah Gülen, Salih Mirzabeyoğlu'nun kendisine suikast düzenleyeceğini düşünüyordu' dedi.

GÜLEN'İN YAPTIĞI EN GÜZEL ŞEY KAÇMAK
"Dinleme meselesi kendi boyutlarını çok aşmış, ahlaksızca hatta şerefsizce bir boyut almış vaziyette. Bu yapı beni de dinledi. Düşünün kırk beş yıllık yol arkadaşını dinleyen biri kime ne yapmaz. Dinleme işini yapanlar da bir emirle yaptılar. Gülen'in en güzel yaptığı şey kaçmaktır. Cemaatini yüzüstü bırakıp kaçtı. Bir misal anlatayım. 1975'te Edremit'te bir kampa gittik, başımızda Gülen var. Jandarma gelip kampı bastı, fakat her zaman başımızda olan Gülen yoktu ortada. Okunan kitapları ben üstlenmek zorunda kaldım. Ben hapishaneye girdim, o ise evine gitti. Son dönemde de cemaate öncülük yapan ve onları bir ölçüde suça iten herkes yurtdışına gitti. Bu yapı yanlış yapılmıştır ve yanlışı esas yaptıran buraya getirilmelidir."

MİRZABEYOĞLU'NUN TUTUKLANMASI 'PARALEL' İŞİ

"Fethullah Gülen, Salih Mirzabeyoğlu'nun kendisine suikast düzenleyeceğini düşünüyordu. Bu bilginin kendisine emniyetten geldiğinin ifade ediyordu. Eğer bunlar doğruysa Salih Mirzabeyoğlu'nun tutuklanması da paralel yapının işi olabilir. Çünkü o dönemde İBDA-C'nin çıkardığı dergilerde "Fethullah'ın copları" isimli yazılar yayınlanıyordu. Hatta bu yazılarda cemaatten polislerin kendilerine yaptıkları işkenceler anlatılıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TANIŞMAK SÜNNET

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.

RESİMLERDEN

RESİMLERDEN
İYİ SEYİRLER

HARİTALAR