SELAMUN ALEYKÜM

SİTELERİMİZE GELDİNİZ HOŞNUTLUK VERDİNİZ RABBİMİZ KABUL ETSİN

18 Eylül 2014 Perşembe

R.T.ERDOĞAN Erbakan ayak oyunlarıyla indirildi

Erdoğan: Erbakan ayak oyunlarıyla indirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Darbelerle engellenen Türkiye ekonomisine vurgu yapan Erdoğan, "54. Hükümet iyi işler yapmaya başlandığında malesef ayak oyunlarıyla indirildi" dedi.

Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları: 54. Hükümet 1 yıl başta kalmıştır, fakat çok önemli adımlar atmıştır. Gücü elinde bulunduran bir darbe koalisyonu hükümet devrilecek dedi ve malesef ayak oyunlarıyla hükümet uzaklaştırıldı. Seçilenlere saygı duymak eğer onu görevden alacaksa yine sandıkla yapmak gerekirdi. Halkın iradesiyle sandıkta indirmeliydi.
Ekonomide dengeler alt üst oldu, belirsizlik yatırımların önünde ciddi bir engel teşkil etti.
"TÜRKİYE EKONOMİSİ DARBELERLE ENGELLENDİ"
28 Şubat darbesi çok küçük bir azınlığın maddi kazançlar elde etmesini sağlamış olabilir ama ülkenin geneline baktığınız zaman herkes o süreçte ciddi kayıplar yaşadı. 2002 yılından geriye doğru bakıldığında aslında bunun kısır bir döngü olduğunu hepimiz gördük. Türkiye'de öyle bir sistem inşa edilmiş ki ne zaman işler iyiye gitse işte o zaman darbe olmuş. O zamanlarda kaos, kriz ortaya çıkmış. Türkiye bunu defalarca yaşadı. Merhum Menderes'in başındaki hükümet ekonomiyi büyütüyor ve böyle bir dönemde sokaklar karıştırılıyor. Ekonomik operasyonlar yaptılar o dönemde ve en sonunda askeri darbe ile hükümeti uzaklaştırdılar. 70'lerde aynı şekilde önce anarşi geldi, sokaklar karıştı ve ardından askeri darbe geldi.
"HİZMETLERİMİZLE KÖYLERE KADAR ULAŞTIK"
Anadolu'da palazlanan yatırımlardan dahi rahatsız oldular. 3 Kasım 2002'de o dönem genel başkanı olduğum siyasi parti ve 12 yıllık başında olduğum hükümet o kısır döngünün düzeltilmesi için uğraşmıştır.
Türkiye'de ötelenmiş hatta unutulmuş kesimler vardı, hepsinin elinden tutma gayreti içerisinde olduk.
77 milyonluk milletimiz bizim hedefimiz oldu, bırakın köyleri şehirlere hizmet gitmezken biz köyle hizmet götürdük. Biz mezralara ulaşan bir Başbakan olduk.
2002 sonundan 2014'e kadar Türkiye'nin adalet içinde kazanması için gördüğümüz neticeleri bundan sonrada farklı bir şekilde devam etmelidir. Temennimiz büyümenin yüzde 5'te olması. 77 milyona refah sağlasın istiyoruz.
Van'daki çiftçininde kazandığı Rize'de çaycının da kazandığı bir Türkiye şu anda inşa edilmiştir. 15 yıl öncesinin sanayi yapısıyla şu anki sanayi yapısına bakıldığında nereye geldiğimiz görülür.
"DİK DURMASAYDIK KİRLİ OYUNLAR OYNANACAKTI"
Ağaç dediler çevre dediler günlerce sokakları yağmaladılar. Başbakanlık dönemimde 3 milyar ağaç dikildi.
İnanın biz Gezi olayları karşısında dik duymasaydık, Türkiye'de şu an kirli oyunlar oynanacaktı. Paralel yapıyı ihanet şebekesini görmezden gelmesini desteklediğini görüyoruz. Hem Gezi olaylarında hem 17-25 Aralık darbe girişimlerinde sadece kendilerine kazanç sağlamak istediler.
"İHANET ŞEBEKELERİNE RAĞMEN KERVAN YÜRÜYECEK"
Amerikan medyasında Avrupa medyasında 3 tane yalan haber çıktı diye, bu ülkenin itibarı zedelenmez. Adana'da paralel yapının uşakları tarafından MİT tırlarının yola kesildiğinde Türkiye'yi, teröre destek veren ülke olarak karalamak istediler. Başbakan ile cuma namazı kıldık, oradan çıkarken çekilmiş fotoğrafımızı NY Times şöyle haber yapıyor. IŞİD'in yatağı burası diyor, böyle bir mantık böyle bir dezenformasyona karşı hep birlikte tavır almamız gerekir. Biz şuna inanıyoruz bu kervan yürümeye devam edecek, içeriden bu ihaneT şebekelerine destek verenlere rağmen bu kervan yürüyecek. Türkiye'nin birliğini dirliğini özellikle de ekonomiyi hedef alıyorlar. Bir işadamı için girişimci için hukuk sistemi de hayati derecede önemli.
"İSTEDİĞİN YERDE YÜRÜYÜŞ YAPAMAZSIN"
Bugün Ankara'ya döndüğümde bugün sizlerden dinlediklerimi Başbakanım ile paylaşacağım. Gezi olaylarının arkasında durmak milli iradeye karşı cephe almaktır. STK'lar veya vatandaş istediği yerde miting yapamaz. Bu dünyanın hiçbir modern ülkesinde yoktur. Yerler bellidir, siz oralarda miting yaparsınız. O zaman kolluk kuvvetlerinin görevi sizi korumadır.
İnancımızı asla kaybetmeyeceğiz, 2023 hedefleri ulaşılmaz değildir. Eğer bir yol bulunmazsa gerekirse burada da yol açmaya devam ederiz. Sayın Dinçer Cizre'den bahsetti. Temennim odur ki bu seyahatlerin arkasından oralarda yatırım süreci de başlar.
"ANIRIRIM DİYENLER NEREDE"
12 yıl önce biz hızlı tren dediğimiz de bizimle dalga geçenler vardı, Allah'a şükür şimdi Ankara-İstanbul hızlı treni seferlerine başladı. Tek haneli enflasyon dediğimizde hayal diyenler vardı. IMS'siz ekonomi ayakta duramaz diyenler bakın Allah'a şükür duruyor. 6 sıfırı atınca Taksim Meydan'ında anırırım diyen köşe yazarları vardı, hani nerede onlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TANIŞMAK SÜNNET

Hakkımda

Fotoğrafım
https://www.facebook.com/VAHDED.HOCA SİTEMİZİ ZİYARET EDİP ÜYE OLURSANIZ ÇALIŞMALARIMIZA DESTEK VERMİŞ OLURSUNUZ ALLAH cc CÜMLE MÜMİNLERDEN RAZI OLSUN.

RESİMLERDEN

RESİMLERDEN
İYİ SEYİRLER

HARİTALAR